Je website laten maken door een WordPress webdesigner – ultieme voorbereidingsgids

Je wil een (nieuwe) website ontwikkelen voor je creatieve bedrijf en je hebt besloten om dit uit te besteden aan een professional: spannend!

Want met zo veel keuze aan webdesigners en prijzen die variëren van honderden tot enkele duizenden euro’s is het lastig om te weten waar je op moet letten en waar je goed aan doet.

☝️ Hoeveel moet je aan een webdesigner uitgeven en wat krijg je precies voor die prijs?

☝️ Welke vragen moet je stellen wanneer je een webdesigner spreekt – zodat je de best mogelijke website krijgt?

Ik geef je graag inzicht in het selectieproces, zodat je een partij vindt die jouw bedrijf vooruit helpt en je straks een website hebt waar je trots op kunt zijn.

Een vrouw bekijkt de contactpagina van een website.

De juiste mindset

Ga je zoektocht met de juiste insteek in.

Deze 5 mindset punten zullen je helpen om je zoektocht naar een webdesigner en je nieuwe website tot een succes te maken.

???? 1. Je website is het hart van je creatieve bedrijf

Je website is JOUW platform om de wereld te laten zien wie je bent en waar je voor staat. Het is de plek waar al je marketinginspanningen samenkomen: content marketing, social media marketing, e-mailmarketing en SEO (zoekmachine optimalisatie). 

Zie je site dus niet alleen als een prachtig visitekaartje of online brochure, maar als een krachtige tool die je helpt om meer te verkopen, je e-maillijst op te bouwen, contactaanvragen te genereren, afsprakendonaties… of wat het dan ook is dat je wil bereiken. 

Een effectieve website is zodanig ontworpen dat het je helpt om MEER te krijgen van datgene wat je wil.

Deze insteek helpt je om logisch nadenken over je site. Het is makkelijk om jezelf te verliezen in prachtige designs, maar uiteindelijk moet je jezelf altijd afvragen: “gaat deze investering mijn bedrijf vooruit helpen en me meer omzet opleveren?”

Natuurlijk is het belangrijk hoe je website eruit ziet, maar het is slechts één van de vele dingen die een website tot een succes maken.

Je moet met veel andere factoren rekening houden zoals gebruikerservaring, hoe je bezoekers om gaat zetten tot klanten, en hoe toegankelijk je site is voor zoekmachines als Google.

???? 2. Sta open voor input

Je denkt misschien dat je precies weet wat je wilt, maar laat je hier niet door leiden. Luister naar het advies van je webbouwer. Je betaalt diegene immers voor zijn/haar expertise. 

Dat wil niet zeggen dat je ALTIJD het advies van je webdesigner moet volgen, maar sta open voor input. 

???? 3. Laat je niet leiden door budget alleen

Je hebt ongetwijfeld een bepaald budget voor ogen voor je nieuwe website. Probeer je beslissing echter niet uitsluitend op prijs te baseren. 

Ik merk dat mensen die voor de goedkoopste optie gaan vaak tegen een gebrek aan ondersteuning aanlopen. Projecten kunnen maandenlang aanslepen en erger: het eindresultaat is een teleurstelling. Niets zo vervelend als een website waar je ontevreden over bent. 

Kun je niet meteen het hele bedrag neerleggen? Vraag of er in termijnen betaald kan worden.

Heb je écht een heel klein budget? Dan kun je het beste nog even verder sparen of doe-het-zelven.

Je kunt eventueel hulp inschakelen van een WordPress specialist die de installatie van WordPress verzorgt, de beveiliging van je site op orde brengt en je op weg helpt.

???? 4. Het gaat niet om jou (!)

Natuurlijk moet je website jouw bedrijf en merk weerspiegelen – het moet passen bij wie jij bent als ondernemer. Maar je site moet vooral je droomklant aanspreken: het soort klanten waar je blij van wordt en waar je er meer van wilt.

Het gaat dan ook niet zozeer om het etaleren van je diensten en producten. Het gaat erom dat je laat zien hoe deze jouw klant kunnen helpen, hun problemen kunnen oplossen en hun leven zal verbeteren.

Je website – inclusief content – moet dus zodanig ontworpen worden dat het resoneert met jouw doelgroep, een geweldige eerste indruk achterlaat en aanzet tot actie.

???? 5. Kijk wat je nu nodig hebt, maar denk ook lange termijn

Denk goed na over de rol die jouw site gaat spelen binnen je bedrijf; op korte én lange termijn.

Maak je doelstellingen met de website helder. En bedenk: waar wil ik naar toe groeien?

Misschien wil je ter zijner tijd cursussen ontwikkelen en verkopen via je site.

Communiceer het aan de webbouwers die je spreekt, zodat je site zodanig gebouwd wordt dat ‘ie mee kan groeien met je ambities.

Hou bovenstaande richtlijnen in je achterhoofd wanneer je webdesigners gaat benaderen.

OK, helder, maar wat kost het nou en waar moet je op letten als een webdesigner spreekt?

First things firstWat heb je aan de basis nodig om een website neer te zetten? 

Bij iedere website moet je rekening houden met een aantal basisuitgaven. Kosten waar je rekening mee moet houden, maar die niet altijd direct ter sprake komen of vermeld worden in een offerte.

Omdat ik WordPress webdesigner ben en bewust voor WordPress als Content Management Systeem (CMS) heb gekozen, richt ik me in dit artikel uitsluitend op WordPress websites.

Verschil wordpress.org en wordpress.com

Het fijne van WordPress is dat het open platform is (open source). Het kent geen beperkingen en… is gratis.

Raak niet in verwarring: ik heb het in dit geval over wordpress.org, NIET over wordpress.com. Beiden zijn WordPress, maar het levert een totaal andere website op.

Voor een professionele bedrijfswebsite die klanten moet aantrekken en met je mee moet kunnen groeien is een .com simpelweg geen optie.

Hoewel WordPress.org een gratis CMS is, zul je wel zelf hosting en een domeinnaam moeten aanschaffen om online te kunnen gaan met je website.

Anders dan gesloten platforms als Squarespace, Wix of Webflow – waarbij hosting is inbegrepen – heb je jouw website dus volledig in eigen hand (en controle over waar je je website laat hosten).

Een WordPress website laten maken: wat kost het?

Domeinnaam & hosting

Iedere website is te bezoeken op een specifiek webadres – je URL (in mijn geval https://www.creatiefwebdesigner.be). Hiervoor schaf je een domeinnaam aan.

De website zelf leeft op serverruimte die je aanschaft bij een hostingbedrijf. Die serverruimte wordt gekoppeld aan de URL, zodat je de site online kunt bezoeken.

Voor een .nl of .com domein betaal je vaak slechts enkele euro’s per jaar.

Voor sommige speciale extensies (zoals bijvoorbeeld .studio of .online) ben je meer kwijt. Dat kan oplopen van enkele tientjes tot aan honderden euro’s. 

Je domein en hosting hoef je niet per sé bij dezelfde partij aan te schaffen, ik raad het wel aan.

Vervolgens schaf je een hostingpakket aan – de serverruimte waarop je website straks leeft. Hier ben je als creatief ondernemer en creator circa €75 – €175 per jaar aan kwijt. 

Het kan goedkoper en zeker ook duurder, maar bezuinig er niet op: het is de basis van je website.

Met dit budget kun je terecht bij een hostingprovider die kwaliteit levert en goede service, zodat je website optimaal kan presteren, je ermee kunt groeien en je goed geholpen wordt als je support nodig hebt. 

Ik raad aan om je domein en hosting zelf aan te schaffen en in eigen beheer te hebben. Op die manier is je website ook echt 100% van jou en zit je niet vast aan je websitebouwer of het bedrijf dat jouw site gebouwd heeft.

Sommige bedrijven en websitebouwers leveren voor weinig geld een basic website, waarna je hen maandelijks betaalt en de site op hun server wordt gehost. Wees je er in dat geval van bewust dat je jouw website dan als het ware huurt en niet in eigen beheer hebt.

Wil je na verloop van tijd aan de slag met je vindbaarheid (zoekmachine optimalisatie / SEO), een winkelfunctie toevoegen, e-mail software koppelen of extra functionaliteiten, dan kan het zijn dat je daar maandelijks extra voor moet gaan betalen. Zo’n abonnementsvorm kan al gauw oplopen.

En ben je niet tevreden over de geleverde service of de snelheid van je website, dan zit je voor bepaalde tijd aan hun vast.

Beeldmateriaal

Fotografen, videografen en illustratoren hebben de lastige taak om uit vele foto’s, illustraties en video’s een selectie te maken van hun allerbeste werk. Voor anderen is dit een post die apart gebudgetteerd moet worden.

Het design van je site kan er nog zo mooi uitzien: zonder sprekend beeldmateriaal wordt het niks

Website templates en themes worden niet voor niets voorzien van prachtige afbeeldingen. Wanneer je die gaat vervangen voor geïmproviseerde smartphone kiekjes zie je meteen het verschil.

Heb je een professionele fotoshoot in de planning? Zorg er dan voor dat je voldoende foto’s ontvangt en ga voor variatie in kleding en locatie. Zorg voor zowel (verticale) portretfoto’s als (horizontale) landschapsfoto’s.

Het budget dat je nodig zult hebben hangt natuurlijk af van het aantal foto’s wat je afneemt en het tarief van de fotograaf.

Mijn ervaring: ga uit van het dubbel aantal foto’s dan je eigenlijk in gedachten hebt. En wissel portretfoto’s af met close-ups van details. 

Denk ook aan sfeerbeelden. Deze gebruik je als achtergrond/opvulling in het website design.

Je kunt ze natuurlijk laten maken, maar er zijn prachtige sfeerbeelden te vinden op stockfoto websites en tools als Canva en Getstencil.

Wanneer je die sfeerbeelden combineert met persoonlijke foto’s gemaakt door een fotograaf, geef je jouw site een professionele en persoonlijke uitstraling.

Vaak betaal je slechts enkele euro’s voor een stockfoto afbeelding. Op Canva, Getstencil en sommige stockfoto websites kun je gratis afbeeldingen van hoge kwaliteit downloaden. Lees goed de licentievoorwaarden voor gebruik.

Hier vind je een overzicht van mijn favoriete websites en tools met (gratis) stockfotografie  – rechtenvrije afbeeldingen, illustraties, vectoren en video. 

Hou er wel rekening mee dat je die gratis stockfoto’s ook regelmatig voorbij ziet komen op andere websites. Ook moeten ze passen bij je portretfoto’s en de uitstraling van je website.

Functionaliteiten

Met plugins voeg je bepaalde functionaliteiten toe aan je WordPress website.

Meestal zul je aan een gratis plugin voldoende hebben. Maar in sommige gevallen raad ik een betaalde plugin aan.

Een fotografie site kan bijvoorbeeld niet zonder een prachtige fotogalerij. En wil je een evenementen agenda op je website met uitgebreide filteropties en customisaties, dan zijn bepaalde PRO plugins gewoon krachtiger en mooier dan gratis varianten.

Prijzen variëren, afhankelijk van het soort functionaliteit dat je toe wilt voegen. Voor €35 heb je al een solide PRO plugin waarmee je die prachtige fotogalerij kunt creëren.

Vraag na hoe een webdesigner hiermee omgaat. Zo wordt je niet geconfronteerd met onverwachte kosten tijdens het bouwproces en voorkom je dat je beperkingen opgelegd krijgt, omdat de websitebouwer automatisch kiest voor een gratis optie.

Tijdens ons gratis consult en onze werksessie(s) bespreken we jouw wensen en je doelen met de website.

Dit geeft mij inzicht in de functionaliteiten die we nodig zullen hebben en het prijskaartje wat hier aan hangt. Ik neem dit mee in de offerte.

Wanneer je mijn Service Plan voor website onderhoud afneemt, dan zijn bepaalde licenties inbegrepen; dus dat is fijn!

Overigens werk ik spaarzaam met plugins – of ze nu gratis zijn of betaald. Ik los zo veel mogelijk op met code en zal dit altijd verkiezen wanneer dat mogelijk is. Iedere plugin is namelijk externe software die onderhouden moet worden en conflicten kan geven, daarnaast kunnen plugins je site vertragen.

Soms krijg ik basic websites onder ogen die dertig plugins (!) bevatten – waarvan de helft voor iets wat simpelweg met code opgelost kan worden of aan de serverkant.

Technisch onderhoud en beveiliging van je WordPress website

Wanneer je WordPress website opgeleverd wordt moet je rekening houden met technisch onderhoud en beveiliging. Zo hou je je website snel en veilig en voorkom je technische problemen die je site plat kunnen leggen.

Je website draait namelijk op verschillende stukken software die voortdurend updates krijgen en goed met elkaar moeten kunnen praten. En ook de serverkant moet up-to-date blijven, een hostingbedrijf doet dit niet voor je.

Je kunt dat technisch onderhoud zelf doen, maar als je dit nog nooit gedaan hebt en niets fout wilt doen dan kun je dit overlaten aan een professional. Het is namelijk een gevoelige klus.

Zeker bij grote WordPress en PHP updates kan het misgaan, waardoor functionaliteiten breken en je zelfs je website (en dus je bedrijf) offline kunt halen.

Begin je al te zweten bij het idee dat je dit zelf moet gaan doen? Of besteed je liever je tijd aan andere dingen? De meeste WordPress webdesigners bieden onderhoudspakketten aan waarin ze je dit werk uit handen nemen.

Dit technisch onderhoud wordt niet altijd vermeld in de offerte van een webbouwer, hou daar dus rekening mee. Voor sommigen is het afnemen van een onderhoudspakket een voorwaarde wanneer je een website door hen laat bouwen.

Wanneer je in gesprek gaat met website bouwers, vraag dan altijd na of dit aangeboden wordt. En vraag dóór:
– Wat wordt er precies geüpdatet en hoe vaak?
– Worden er externe back-ups gemaakt, buiten de hosting server om?
– Krijgt je website extra beveiligingslagen?
– Welke software wordt hiervoor gebruikt, gratis of betaald?


Mijn Service Plan voor WordPress onderhoud voorziet in technische updates, dagelijkse externe backups en het voorziet je website van extra beveiligingslagen met de professionele software van Blogvault. Ik bied het optioneel aan bij oplevering van een website.

Laptop met notitieblok ernaast, waarop update website geschreven staat.

Eventuele extra kosten:

Onderstaande kosten zullen slechts in enkele gevallen van toepassing zijn wanneer je een website laat maken, maar ik vermeld ze zodat je er eventueel rekening mee kunt houden.

Is teksten schrijven niet zo jouw ding? Schakel een tekstschrijver in!

Is teksten schrijven niet jouw sterkste punt of heb je er simpelweg niet de tijd voor?

Een copywriter/online tekstschrijver kan je helpen om overtuigende webteksten te schrijven waar jouw persoonlijkheid in doorklinkt.

Professionele copywriters weten vaak ook hoe je deze webteksten SEO proof maakt, wat je ranking in Google ten goede komt.

Ben je starter of heb je gewoonweg niet het budget om een professional in te huren? Vraag aan de webbouwer of hij/zij jou hiermee ondersteunt.

Zelf (her)schrijf ik bijvoorbeeld niet jouw webteksten, maar ik geef je wel tips en suggesties om ze doeltreffend te maken. Je ontvangt een handboek van mij wat je kunt gebruiken bij het schrijven van je teksten. Ik kan voorzien in SEO zoektermenonderzoek; wat je helpt om te gaan ranken in Google.

Natuurlijk ben ik geen professioneel tekstschrijver, maar ik heb basiskennis en SEO software beschikbaar voor het creëren van pakkende webteksten die zoekmachine proof zijn. 

Dit is echter zeker niet iets wat standaard hoort bij het werk van een WordPress webdesigner, dus vraag het na.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

SEO onderzoek vormt de basis van iedere Go Pro website die ik bouw.

Nog voordat ik de bouw opstart en we jouw teksten bespreken, voer ik zoektermen onderzoek uit. Ik gebruik hiervoor professionele SEO software van SERanking en Nozzle.

Daarmee bekijk ik welke relevante zoektermen jouw doelgroep ingeeft wanneer ze een bepaalde zoekintentie hebben, bijvoorbeeld wanneer ze op zoek zijn naar een lokale fotograaf die gespecialiseerd is in kinderfoto’s.

Dat is hele waardevolle info die we meenemen in de strategie en de bouw van je website.

Soms wordt SEO als extra service aangeboden nádat de website gebouwd is. Het is echter veel effectiever om SEO direct tijdens de bouw toe te passen: in de structuur van de site, de strategie, je webteksten, links en zelfs je beeldmateriaal.

Op die manier is het veel eenvoudiger om direct een goede start te maken met je zichtbaarheid in Google. Een website aanpassen die al langere tijd draait met een slechte (of geen) seo-strategie, vergt veel meer aanpassingen of zelfs een compleet nieuwe bouw.

Je zult SEO research niet altijd vermeld zien in een website offerte – het behoort absoluut niet tot de taken van een webdesigner. Hou daarom ruimte hiervoor in je budget wanneer je werk wilt maken van je vindbaarheid in Google.

Wel is het gebruikelijk dat een website zoekmachinevriendelijk opgeleverd wordt.

Dit betekent in de regel dat je website snel laadt en wordt opgeleverd met een SEO plugin – een tool die je helpt met optimalisatie van je pagina’s.

Die plugin en een snelle laadtijd zorgen er echter niet voor dat je automatisch gaat ranken in Google.

Vraag de webbouwer dus wat er precies gedaan wordt aan je vindbaarheid in Google. En vraag of je website aangemeld wordt bij Google en gekoppeld wordt aan Google Analytics.

Een professionele bedrijfswebsite kan namelijk niet zonder Google Analytics koppeling.

Je ontvangt er data mee over het gebruik en de prestaties van je website. Op basis van die data kun je zien wat er goed en minder goed werkt, waarna je actie kunt ondernemen en jouw website strategie kunt aanscherpen. 

Of je nu wel of niet van plan bent iets met die data te doen: het is belangrijk om direct dit soort gegevens te verzamelen. 

Vroeg of laat komen ze van pas: wanneer je je marketingactiviteiten gaat professionaliseren, je website strategisch wilt verbeteren, of zodra je toe bent aan een redesign.

Google Analytics en het aanmelden van je website bij Google zijn dus heel belangrijk voor je vindbaarheid en om inzicht te krijgen in de prestaties en het gebruik van je website.

SEO is overigens een complex geheel van dingen en je bent er eigenlijk nooit klaar mee

Dat wil niet zeggen dat je voortdurend zoektermen onderzoek moet (laten) uitvoeren en er bakken met geld aan kwijt bent.

Maar je moet niet verwachten dat je ‘vanzelf’ gaat ranken of dat je automatisch je positie behoudt wanneer je eenmaal op pagina één rankt voor een zoekterm.

SEO is niet iets waar je eenmalig in investeert en vervolgens niet meer naar om hoeft te kijken.

Wanneer je aan de basis snapt welke acties helpen om (beter) te ranken in Google, dan zul je dit zeker gaan terugzien in je vindbaarheid.

Op die manier wordt het ook leuker om content te creëren, want je ziet resultaat van je inspanningen.

Je kunt al binnen enkele weken resultaat zien van de strategie die we ontwikkelen op basis van het zoektermenonderzoek.

Dankzij het SEO onderzoek rankte de nieuwe website van interieurarchitect Laura al binnen enkele weken op de eerste pagina in Google op relevante zoektermen.

Het overzicht met zoektermen helpt je ook met het creëren van je website teksten en blogartikelen.

Wil je na oplevering van je website verder met SEO aan de slag? Dan help ik je graag met je blogstrategie, zodat je nog beter en diverser kunt gaan ranken.

Toe aan een redesign? Of stap je over van een ander platform naar WordPress? Let op SEO behoud!

Een belangrijk element wat regelmatig over het hoofd wordt gezien bij een redesign of overstap naar WordPress: SEO behoud.

Een professionele website bouwer zal hier altijd rekening mee houden en het benoemen wanneer je informeert naar een redesign. 

✔️Stap je van een ander CMS over naar WordPress?

✔️ Vervang je jouw huidige website voor een compleet nieuw design?

✔️ Ga je bepaalde wijzigingen maken in de structuur van de site en de inhoud?

✔️ Of wil je het WordPress theme veranderen of overstappen naar een ander bouwsysteem? (Divi, Elementor, etc.) 

Dan beïnvloedt dit altijd in meerdere of mindere mate je ranking in Google. Afhankelijk van je huidige ranking is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

Met de juiste strategie voor SEO behoud voorkom je onnodige schade aan je Google ranking bij een redesign of overstap naar WordPress.

Dan heb ik het dus niet alleen over een technisch goed gebouwde website, maar ook over de structuur, content, code en optimalisatie van je nieuwe site. Op lange termijn kun je met de juiste strategie voor SEO behoud je huidige ranking zelfs verbeteren. 

SEO behoud moet benoemd en gebudgetteerd worden in de offerte – let hier dus goed op wanneer je informeert naar een redesign.

Wees kritisch: vraag de websitebouwer wat hij/zij precies gaat doen om jouw huidige ranking in Google te behouden.

Een redesign is overigens niet altijd nodig…

Jouw werk, diensten en producten kunnen nog zo geweldig zijn en je reputatie uitstekend: als je website geen aanvragen en omzet genereert dan doet ‘ie zijn werk niet.

Vaak vragen ondernemers een redesign, omdat ze niet blij zijn met het design van hun website.

Ik hoef jou als creatieve ondernemer niet uit te leggen dat een ‘lelijke’ of gedateerde website potentiële klanten kan afschrikken. Maar een prachtig nieuwe design is niet altijd de oplossing voor problemen die je ervaart met je huidige site.

Daarom vraag ik altijd dóór wanneer iemand een redesign wenst. Vaak blijkt dan een gebrek aan aanvragen of verkopen het echte probleem te zijn. De website is niet effectief en dat los je niet op met alleen een nieuw design.

Sterker nog, meestal is het een combinatie van dingen: een niet optimale gebruikservaring, de wijze waar op de site technisch gebouwd is, gebrekkige SEO, ondoordachte webstrategie, ineffectieve copy…

Staar je dus niet blind op de prachtige ontwerpen van webdesigners.

Vraag of de websites ontworpen worden met conversie in gedachten – zodat je de juiste bezoekers omzet tot klanten – en vraag hoe diegene dit aanpakt. Alleen iets mooier maken is niet genoeg.

Gebruiksvriendelijkheid: je website makkelijk zelf updaten en uitbreiden

Ga er niet standaard van uit dat je na oplevering zelf wijzigingen door zal kunnen voeren op webpagina’s of nieuwe pagina’s zult kunnen aanmaken. Dat blijkt zeker niet altijd het geval.

Vraag – voordat je in zee gaat met een WordPress webdesigner / webbouwer – ALTIJD na welk niveau toegangsrechten je krijgt, bij oplevering van de site.

Wil je volledige controle hebben over je site, dan heb je Admin rechten nodig; je dient als beheerder toegevoegd te worden.

Wanneer je vervolgens zelf ook je hosting en domein in handen hebt, heb je volledige toegang en alles in eigen beheer.

Veel creatieve ondernemers waar ik websites voor maak gaan actief aan de slag met het creëren van nieuwe content.

Ze willen nieuwe pagina’s kunnen toevoegen, wijzigingen aanbrengen in tekst en beeld, en bloggen. En wie een shopfunctie heeft wil graag zelf producten en diensten kunnen toevoegen en de webshop beheren.

Mijn klanten willen dus niet telkens contact opnemen met mij voor iets simpels als een telefoonnummer bijwerken of afbeelding vervangen.

Daarom geef ik in principe iedereen Admin rechten, maar dat wil niet zeggen dat iedere website bouwer hetzelfde doet.

Sommige webdesigners of webdesign bureaus zullen bepaalde onderdelen van het CMS blokkeren. In dat geval zul je hen moeten inschakelen om bepaalde updates door te voeren of om de website te kunnen verplaatsen naar een andere server. Let er dus goed op.

Vraag ook altijd na wat er gebeurt als er iets misgaat.

Wat als er iets fout gaat tijdens het updaten, biedt de webdesigner ondersteuning aan en een back-up service?

De meeste hostingpartijen bewaren overigens ook back-ups. Let hier op bij het kiezen van een hostingprovider en vraag na hoe lang back-ups bewaard worden.

De ene WordPress website is de andere niet.. budget vs resultaat

De kosten van een website kunnen sterk variëren. Het hangt af van welke partij je kiest en wat voor soort website je nodig hebt.

Je kunt niet verwachten dat een website van €1.000 soortelijke resultaten oplevert als eentje die €4.500 kost.

Meer uitgeven betekent meestal dat de ontwerper veel ervaring heeft en zich meer zal verdiepen in jou en je bedrijf – je ideale klant, concurrenten, merk en je concurrentiepositie etc.

Dit betekent dat diegene een website kan ontwerpen die perfect past bij je bedrijf, jouw stijl en je doelgroep.

Meestal hebben dit soort webdesigners ook meer expertise met betrekking tot SEO, copywriting, strategie, funnels en e-mail marketing en kun je een soepel bouwproces verwachten.

Naast het bouwen van standaard webpagina’s, helpen ze je bijvoorbeeld ook met het implementeren van een marketingfunnel, automatiseringen en je zichtbaarheid in Google.

Vraag jezelf het volgende af:

Hoeveel klanten of verkopen moet ik genereren om de investering in een nieuwe website terug te verdienen?

Dit is belangrijk. Als je bijvoorbeeld een huwelijksvideograaf bent die gemiddeld €1.800 per klant verdient, dan kun je snel rendement zien op je investering als je €4.500 uitgeeft.

Ben je starter of ben je aan het groeien met je huidige bedrijf?

Als je net begint met ondernemen en je nog steeds je draai aan het vinden bent dan raad ik je af om duizenden euro’s aan een website te besteden.

In de eerste 12 maanden van je ondernemerschap zul je waarschijnlijk nog van richting veranderen met je bedrijf. Veel starters veranderen van gedachten over bepaalde aspecten van hun bedrijf – wat heel logisch is.

Geef daarom niet al te veel geld uit aan je website. Het is beter om die €2.000+ investering uit te stellen totdat je 100% duidelijk bent over alles wat je doet.

Als je een groeiend bedrijf bent, dan kan het zijn dat de website die je twee jaar geleden voor €1.500 hebt laten bouwen niet meer representatief is en je niet vooruit helpt.

In dat geval is het een goed idee om je budget te heroverwegen, zodat het past bij deze nieuwe fase waarin je je bevindt met je bedrijf.

Verschillende bouwopties en website pakketten

De meeste WordPress webdesigners bieden op hun site website pakketten aan. Hoe duurder het pakket, hoe groter en complexer de site en hoe completer de bijgeleverde diensten (zoals hulp met SEO).

Soms wordt er gebruik gemaakt van een template of thema als basis.

Veel WordPress websites worden gebouwd met behulp van een WordPress bouwsysteem: een drag-and-drop page builder zoals Elementor, Kadence, Beaver Builder, Divi of een bouwsysteem als Oxygen.

In enkele gevallen wordt de website geheel gecodeerd. Je komt dan in het hogere segment terecht.

Zorg dat je hiervan op de hoogte bent. Vraag dus na hoe de site gebouwd wordt. Dit is ook van invloed op hoe makkelijk of moeilijk het zal zijn voor jou om je site verder zelf aan te passen of verder uit te breiden.

Aan een template of child theme zijn in principe extra kosten verbonden en hetzelfde geldt voor een page builder.

Je zult dan een licentie moeten kopen of zo’n thema moeten aanschaffen. Andere keren is het inbegrepen in de prijs.

Vraag het na, en let op of hier nog bepaalde voorwaarden aan verbonden zijn.

Mijn aanpak en WordPress website pakketten

Afhankelijk van waar je bent met je bedrijf heb ik een passend WordPress website pakket. Ik kan snel bouwen doordat ik werk met dynamische Divi bouwblokken waarmee ik de structuur van je site in no-time neerzet.

Heb je een specifiek ontwerp dat je wilt laten nabouwen? Dat kan! In dat geval bouw ik de helemaal site van nul op. Zo’n bouw duurt langer; gemiddeld 6 tot 8 weken – afhankelijk van de grootte, gewenste functionaliteiten en complexiteit van het design.

Je kunt vrijblijvend een website consult plannen in mijn agenda waarin we jouw wensen, het ontwerp en functionaliteiten bespreken. Op basis daarvan kan ik de werkzaamheden inschatten en een prijsinschatting geven.

En wanneer je zelf aan de slag wilt, maar een goede start wilt, dan kun je voor een VIP sessie kiezen. Je schaft een of meerdere dagdelen van mijn WordPress Divi expertise aan, waarna ik in één dagdeel of dag zorg er een stevige basis staat vanwaaruit jij zelf kunt verder werken.

Divi is een zeer gebruiksvriendelijk bouwsysteem, ik help je graag om het in een paar uur onder de knie te krijgen.

Je website laten maken door een WordPress Divi specialist

Ik heb me gespecialiseerd in het bouwen van WordPress websites met de Divi visual theme builder van Elegant Themes *.

Het is één van de meest succesvolle theme builders. Ze bestaan ruim tien jaar, er zit een groot team achter Divi en het wordt continu doorontwikkeld.

Ook is er heel veel documentatie beschikbaar: uitleg video’s, blog artikelen, Facebook groepen. Er worden zelfs speciale cursussen en plugins ontwikkeld voor Divi.

Een belangrijk punt: je zit niet vast aan een bepaald design of een specifiek template. Ik bouw al mijn sites (ook deze) met Divi en die zien er allemaal anders uit.

Divi is gebruiksvriendelijk en the sky is the limit qua designmogelijkheden – je bent alleen beperkt door de skills en expertise van de webbouwer!

Je kunt het Divi theme hier aanschaffen *. Bouw ik jouw website? Dan is Divi inbegrepen ????

k hoop dat dit artikel je nuttige inzichten heeft gegeven in wat een website laten maken kost en waar je op moet letten wanneer je met een webdesigner aan de slag wilt.

Mocht je toch nog vragen hebben of kennis willen maken en je nieuwe site bespreken, stuur me gerust een bericht.

* Welgemeende affiliate link. Ik ben namelijk fan van Divi, bouw er al mijn websites mee en raad het creatieve ondernemers ten zeerste aan. Daarom ben ik partner van Divi en heb ik een partner link. Deze tip kost jouw niets extra en het voorziet mij van mijn favoriete Kimbo espresso! ☕????

Artikel delen

ciao, ik ben

LAYLA

WORDPRESS WEBDESIGNER & DIVI SPECIALIST

terug naar: