SOFTWARE ONDERHOUD, BEVEILIGING & BACK-UPS

service plan
voor wordpress website onderhoud

Je website draait op WordPress met verschillende soorten software die functionaliteiten, ontwerp en beveiliging aan je site toevoegen. Die moet je voortdurend updaten, zodat ieder stuk software goed met elkaar blijft werken.

Zo voorkom je dat er iets breekt of je site traag wordt. Ook voorkomt het dat je een makkelijk doelwit wordt voor hackers en malware.

Dit is extra belangrijk wanneer je een webshop hebt en gevoelige persoonsgegevens opslaat in de database. Hou het veilig!

Hou je niet van dit soort technische klusjes? Ben je bang dat je wat verkeerd doet en de website offline haalt? Of besteed je jouw kostbare tijd gewoon liever aan andere dingen?

Dan is mijn Service Plan wat voor jou!

Bekijk Service Plan website onderhoud

technische hulp van een wordpress divi expert

Bij oplevering van je website leg ik uit wat er aan de basis moet gebeuren aan updates, back-ups en beveiliging, met behulp van gerenommeerde gratis plugins.

Ik doe dit omdat je het onderhoud van je WordPress site niet moet onderschatten.

Wanneer je dit te lang uitstelt of de updates op een verkeerde manier uitvoert kun je bepaalde functionaliteiten breken, of erger: je site offline halen.

Wil je het hackers en kwaadwillenden zo moeilijk mogelijk maken en je site super speedy houden?

Dat kan met mijn website Service Plan. Het voorziet in technische updates, dagelijkse back-ups, een extra beveiligingslaag met Blogvault en updates van je serverruimte.

Met een website Service Plan voor technisch onderhoud krijgt jouw website precies dezelfde aandacht en verzorging als mijn persoonlijke bedrijfswebsite.

een service plan is wat voor jou

als:

???? De achterkant van je website en de serverruimte voor jou technische abracadabra is waar je zo min mogelijk mee te maken wilt hebben.

???? Je jouw site wil voorzien van de allerbeste beveiligins- en back-up methoden; waarin gratis software te kort schiet.

???? Je geen omkijken wilt hebben naar back-ups, beveiliging, database optimalisatie, php versies van je serverruimte en andere technische onderdelen.

???? Je jouw kostbare tijd anders wilt besteden en het daarom graag overlaat aan een WordPress Divi professional die jouw website door en door kent.

???? Jouw website de basis is van je bedrijf en je serieus werk wilt maken van de beveiliging ervan en het technisch onderhoud.

WAARUIT BESTAAT HET SERVICE PLAN VOOR WORDPRESS WEBSITE ONDERHOUD?

dagelijks

N

Offsite backups van je website en database

N

Veiligheidscheck op kwetsbaarheden en malware

N

Brute Force login protectie

iedere 14 dagen

N

Gecontroleerde backups van WordPress, Divi en plugins

N

Optimalisatie database

N

Server check met – indien nodig – php update

direct

N

Urgente beveiligingsupdates van plugins en Divi waarvan wordt geadviseerd deze onmiddelijk door te voeren

veelgestelde vragen &

aanvragen service plan

Service Plan sign-up

wanneer start het onderhoud?

Als je jouw website Service Plan binnen 60 dagen na oplevering van je site aanschaft, dan gaat deze per direct in.

Schaf je het later aan, dan wil ik eerst een website + server check doen om te kijken of er sprake is van achterstallig onderhoud. Dit zal dan eerst opgelost moeten worden voordat de website goed door mij bijgehouden kan worden.

Na de check informeer ik je over de staat van je website + hostingomgeving en eventuele extra kosten.

wat moet ik zelf nog doen?

Nadat ik de login gegevens ontvangen heb van de WordPress website en je hosting, hoef jij qua technisch onderhoud niets meer te doen. Ik neem dit van je over vanaf de ingangsdatum van het abonnement.

kan er wel eens wat mis gaan?

De technische updates voer ik stapsgewijs uit. Zeker bij grote updates van WordPress, Woocommerce, Divi en je plugins is dit heel belangrijk. Daarbij kan er wel eens wat misgaan wanneer de verschillende onderdelen even niet goed meer met elkaar communiceren.

Dat is niets om je druk over te maken, ik weet wat ik doe. Ik test zulke updates eerst in een testomgeving met een kopie van de website. En mocht het nodig zijn dan is er altijd een recente back-up voor handen.

als ik nog wat kleine wijziging wil doorvoeren op de site, kun je dit dan meenemen?

Natuurlijk help ik je daar graag mee!

Werkzaamheden aan de voorkant van je website zoals het updaten van foto’s, teksten en video, wijzigingen in het design of menu, het toevoegen van nieuwe pagina’s, of het installeren en configureren van plugins zijn niet inbegrepen in dit Service Plan.

Voor dit soort werkzaamheden bied ik Divi Support aan.

is mijn site zonder een service plan niet goed beveiligd?

Jawel, ik lever websites altijd op met gratis beveiligingssoftware van gerenommeerde partijen. Dit zijn grote, bekende spelers die je beschermen tegen aanvallen van hackers en malware. In combinatie met een solide hostingpartij ben je dan goed beveiligd.

Zorg wel dat je zelf regelmatig back-ups maakt, de beveiligingssoftware, WordPress, Divi en de plugins up-to-date houdt en snelheidsoptimalisaties doorvoert. Ook zul je van tijd tot tijd je serverruimte moeten updaten en de database moeten opschonen.

Ondanks deze voorzorgsmaatregelen is een website nooit 100% hackproof. Je kunt het kwaadwillenden wel zo moeilijk mogelijk maken. Daarom hanteer ik extra beveiligingslagen met Blogvault. Je krijgt exact dezelfde beveiliging die ik ook doorvoer voor deze website. Dit is een betaalde service die het hackers en spammers nóg moeilijker maakt.

Ook regelt Blogvault dagelijks backups die buiten de serveromgeving bewaard worden. Mocht er toch iets misgaan met je site of met de server, dan heb je altijd een recente back-up van je website paraat die met 1 klik teruggezet kan worden.

kan ik ook zelf updaten en backups maken?

Jazeker, als je weet wat je doet dan kun je prima zelf het onderhoud van je site verzorgen. Zorg er wel voor dat je altijd een recente back-up achter de hand hebt voordat je gaat updaten.

In dit artikel laat ik je zien hoe je zelf back-ups kunt maken met de Updraft Plus plugin. Doe dit regelmatig, wees er niet laks mee. En bewaar de backups buiten je server ruimte.

Mocht er wat misgaan met de server of heeft je hosting provider geen recente backup paraat, dan heb je in ieder geval een werkende kopie en gaat je site niet verloren.

Ik bied deze service aan omdat doorlopend onderhoud van je site erg belangrijk is, maar ik toch zie dat het er bij veel ondernemers inschiet. Door drukte of omdat het een technisch werkje is waarvan de urgentie vaak onderschat wordt. Wanneer dit je niet ligt is het verstandig om het over te laten aan een professional.

Omdat ik je website gebouwd heb weet ik precies op welke software jouw site draait. Het is voor mij een routineklus die ik je graag uit handen neem.