Zorg voor een geweldige klantreis

Je websitebezoeker wordt niet zomaar een klant. Een aankoop gebeurt niet van het ene op het andere moment – zeker niet als er een bepaald prijskaartje aan hangt.

Het pad naar aankoop is opgebouwd uit kleine ‘A HA momenten’, waarmee je mensen jouw wereld intrekt: van Instagram Stories en testimonials tot een briljante gratis weggever en geweldige SEO.

Veel ondernemers zijn vooral gefocust op het krijgen van meer bezoekers naar hun website. De site doet immers de rest. Het verkoopproces vindt op magische wijze plaats. ???? Zodra mensen jouw geweldige portfolio zien zullen ze zeker boeken! 

Maar is dat wel zo?

Je website is de voordeur van je bedrijf

De realiteit is dat jouw website slechts de voordeur is van je bedrijf. Wanneer bezoekers die voordeur zien en besluiten naar binnen te stappen (op jouw website terechtkomen) zetten ze slechts een eerste stap. 

Zorg daarom dat die eerste stap een geweldige ervaring is!

Toon wie jij het beste kunt helpen: spreek je droomklant direct persoonlijk aan – in de homepage header, in je website teksten en je beeldmateriaal.

Dat lijkt een inkoppertje, maar het onderscheidt een memorabele website van de meute: al die ondernemers en bedrijven die zichzelf centraal stellen en vandaaruit hun aanbod communiceren.

Wees memorabel! Toon persoonlijkheid en zet je droomklant in the spotlight.

Jij kent jouw doelgroep door en door en je houdt – net als zij – van een persoonlijke benadering. Vanaf de homepage bouw je stap-voor-stap een band op met potentiële klanten.

Geef je bezoekers de juiste tools om door jouw website te navigeren en actie te ondernemen

Hoe gaan mensen over tot aankoop? Het lijkt een open deur: ze bekijken je werk en aanbod en nemen contact met je op. Maar is het echt zo simpel?

Een aankoop kan tegenwoordig op elk moment van de dag gedaan worden. Sterker nog, meer dan 60% van de Google-zoekopdrachten vindt plaats op mobiele apparaten.

Een eerste bezoek aan jouw website vindt dus hoogstwaarschijnlijk plaats op smartphone. Vaak gebeurt dat terwijl mensen in de trein zitten naar het werk of wanneer ze ‘s avonds op de bank liggen met een iPad.

Als je geluk hebt (memorabel bent) dan kom je in hun top 5 terecht. Daarna is het tijd voor ronde twee. Hier begint het interessant te worden…

Goed nieuws! Terugkerende bezoekers bezoeken je site veel vaker op een laptop en desktop, omdat ze je werk beter willen bekijken en dit nou eenmaal beter leest.

Ronde drie: jij bent een blijvertje en je behoort tot de favorieten! ????

Je hebt een vraag ontvangen en je hebt hierop gereageerd. Als het klikt, en je zit in de juiste prijsklasse, is het tijd voor een beslissing.

Zorg dat je mensen de juiste tools aanreikt, zodat diegene je aan iemand anders kan verkopen. De uiteindelijke beslissing wordt namelijk zelden door één persoon gemaakt – zeker als het gaat om bedrijfsfotografie, een interieurontwerp, een trouwreportage of huwelijksvideografie.

In dit stadium gaan de meeste mensen om de tafel zitten met hun collega, partner, een familielid of een vriend(in) om de uiteindelijke beslissing te nemen. Ze bekijken je werk op een groter scherm en bezoeken opnieuw alle websites in hun top drie.

Dit is het moment waarop de definitieve keuze gemaakt wordt. Geef ze de tools die ze nodig hebben om tot een besluit te komen. Zet je website op voor succes!

Ben jij er klaar voor om je bezoekers te imponeren?

???? Denk aan alle fasen die mensen doorlopen vóórdat ze met jou contact opnemen of kopen en schrijf deze uit.

Dus vanaf het eerste moment dat ze van jou horen en je bij hun favorieten scharen tot het besluit om te kopen – en zelfs daarna.

Bedenk wat er zal gebeuren tijdens hun reis met jou.

✒️ Hoe zorg je bij een eerste bezoek dat je jezelf in de kijker speelt bij jouw doelgroep?
✒️ Hoe bouw je een band op met je bezoeker?
✒️ En hoe zorg je dat ze de volgende stap nemen en uiteindelijk contact met je opnemen?

Maak de vertaalslag naar je website

👉 Breng in kaart welke pagina’s bezocht zullen worden tijdens die reis.

Denk bij iedere pagina na:

🤔 Wat is het doel van deze pagina. En wat is de volgende stap?
🤔 Welke actie wil ik dat mensen ondernemen?
🤔 En heb ik daar speciale functionaliteiten voor nodig? Zo ja, welke?

Denk bijvoorbeeld aan:

  • een blogfunctie, podcast integratie of videoblog, waarmee je de relatie met je publiek verdiept, je expertise toont en je zichtbaarheid in Google verbetert.
  • een online agenda, zodat geïnteresseerden direct een afspraak met jou kunnen boeken.
  • een paginabrede fotogalerij of showreel om je werk te tonen.
  • een perskit met beeldmateriaal.
  • een betaalsysteem om online betalingen mogelijk te maken zodat je jouw werk en cursussen kunt verkopen via de site.
  • een slim contactformulier met autoresponder om geïnteresseerden op te volgen met een automatisch, gepersonaliseerd bericht en je prijsbrochure.
  • een e-mail opt-in formulier e-mail marketing systeem, om je gratis weggever te verzenden en op te kunnen volgen met een aantal gepersonaliseerde berichten.
  • een systeem voor het ontvangen en tonen van reviews, beoordelingen en testimonials.

Tijdens het website consult en onze eerste werksessie brengen we samen deze reis in kaart.

Artikel delen

ciao, ik ben

LAYLA

WORDPRESS WEBDESIGNER & DIVI SPECIALIST