Je WordPress Dashboard

Als je inlogt in je website, kom je in de achterkant van je site terecht: het dashboard. Hier zijn de verschillende onderdelen van je website geordend: alle pagina’s, je account met wachtwoord, software (plugins) en meer.

Aan de linkerkant van je scherm zie je o.a.:

Berichten

Heeft je website een blog dan maak je hier je verschillende blog artikelen – dit doe je NIET met Divi maar met de WordPress editor.

Media

Hier komen de afbeeldingen terecht die je uploadt. Het uploaden doe je op de website pagina’s zelf, je hoeft dus niet speciaal hiervoor naar de Media bibliotheek te gaan. 

Pagina’s

De verschillende (statische) pagina’s van je website. Hier ga je naar toe als je je hoofd- en subpagina’s wilt updaten (homepage, over mij, etc.) Deze pagina’s zijn allemaal gemaakt met Divi.

Gebruikers

Dit is jouw gebruikersprofiel. Je kunt hier o.a. het wachtwoord wijzigen waarmee je inlogt in de website en je e-mailadres.

Creëer een uniek, sterk wachtwoord met een wachtwoord manager. Die genereert het wachtwoord automatisch voor je en slaat het veilig op. Zo hoef je nooit meer je wachtwoorden op te schrijven of bang te zijn dat je deze kwijtraakt.

Schermnaam wijzigen

Je kunt in je gebruikersprofiel tevens je schermnaam wijzigen, de naam die o.a bij blog artikelen komt te staan. 

NB: Zorg ervoor dat je schermnaam niet hetzelfde is als je loginnaam/username. Je schermnaam is namelijk zichtbaar voor iedereen. Dat is met het oog op de beveiliging van je site niet handig. 

Biografie

Vul als laatste het veld Biografie in in je gebruikersprofiel. Google scant deze om te kijken of er een echt persoon de site beheert.

Door je biografie in te vullen (en eventueel je profielfoto zichtbaar te maken) laat je zien dat de site niet gebouwd is door een robot.

Artikel delen

ciao, ik ben

LAYLA

WORDPRESS WEBDESIGNER & DIVI SPECIALIST

keer terug naar de

HANDLEIDING

terug & verder