Met dit slimme WordPress contactformulier laat je een geweldige eerste indruk achter ✨

I know… de contactpagina: niet het meest interessante onderdeel van je website, maar een o zo belangrijk moment!

Iemand is geïnteresseerd in jouw aanbod en heeft besloten je te contacten – wat altijd even spannend is. Dit is hét moment om die eerste ervaring met jou onvergetelijk te maken.

Dit is ook het moment dat ze het meest enthousiast zijn om van je te horen en meer van je te zien.

Wees dus uitnodigend, zorg voor een soepele follow-up en maak het… persoonlijk.

Cruciaal hierbij is het soort contactformulier wat je kiest.

Veel mensen gebruiken het standaard Divi contact formulier of Contact Form 7. Gratis contactformulieren die veel worden gebruikt. Toch zijn dit niet de beste opties:

😑 Deze formulieren maken geen logboek met inzendingen. Daardoor kun je niet achterhalen wie contact met je heeft opgenomen zodra je problemen hebt met e-mail ontvangst (jawel, dat komt vaker voor dan je denkt).

  • Wanneer je het Divi formulier gebruikt dan is er overigens een betaalde plugin beschikbaar die dit voor je oplost.

😑 Met deze basic contactformulieren kun je weliswaar een koppeling maken met je e-mail marketing software (waardoor het contact toegevoegd wordt aan je contactenlijst), maar de overige gegevens die je contact ingeeft worden niet doorgespeeld.

En dat laatste is een probleem, want het stelt je niet in staat om op te volgen met een automatisch bericht dat gepersonaliseerd is.

Slimme WordPress contactformulieren als Fluent Forms (mijn favoriet) lossen dit voor je op.

✔️ Ze bewaren alle inzendingen in je database (totdat jij ze verwijdert), je kunt ze inzien vanuit je WordPress Dashboard.

✔️ Ze voegen niet alleen het contact toe aan de contactlijst van je e-mail marketing software, ook kunnen ook de overige ingevulde informatie doorspelen naar je e-mail software van keuze, waardoor je het kunt verwerken in je autoresponder.

Maak je gebruik van e-mail programma’s als MailBlue, MailerLite of ActiveCampaign dan kun je het automatische bericht personaliseren. Je kunt je nieuwe contact met zijn of haar voornaam aanspreken en andere ingevulde info uit het contactformulier verwerken in het bericht.

Door je contact naar zijn interesse te vragen in een meerkeuzevraag, kun je bijvoorbeeld opvolgen met een succespagina en autoresponder die aansluiten bij die interesse.

En dat voelt een beetje magisch ✨ alsof jullie elkaar al kennen.

Wanneer je daarbij nuttige informatie stuurt zoals een prijsbrochure dan zal je nieuwe contact blij verrast zijn en de snelle opvolging zeer op prijs stellen.

Je maakt niet alleen direct een goede indruk, het haalt een heleboel druk weg bij jou om direct te reageren. Én je onderscheid jezelf van al die concurrenten die geen speciale aandacht geven aan het contactmoment. Win – win!

Iedere site die ik oplever wordt met daarom zo’n slim contactformulier voorzien. Maar met Fluent Forms kun je veel meer…

Fluent Forms, veel meer dan alleen een contact formulier

Je Fluent Form formulier is super flexibel, heel makkelijk in gebruik en kun je voor van alles inzetten, bijvoorbeeld:

⭐ Quizzen

⭐ Prijscalculatie

⭐ Conversationele formulieren a la Typeform

⭐ Simpele online betalingen en donaties

⭐ Intake en inschrijfformulieren

⭐ Het verkrijgen van reviews en feedback

⭐ Enquêtes

En al die info kun je laten stroomlijnen met je email marketing software, waardoor je enorm veel handmatige communicatiewerk kunt automatiseren 🙌

Voor deze geavanceerde functies heb je de (betaalde) PRO versie nodig. Goed nieuws: de licentie hiervoor zit standaard inbegrepen in mijn Service Plan voor technisch website onderhoud.

Ciao,
IK BEN LAYLA

WordPress webdesigner
& Divi specialist

#creatiefondernemer
#storyteller
#website
#landingspagina
#webshop
#blog
#seo
#emailmarketing
#automatisering