Je contact pagina: verras met een gestroomlijnde, persoonlijke ervaring ✉️

Wanneer iemand je website bezoekt dan wil je een goede indruk maken en vertrouwen winnen.

Laten we zeggen dat je een huwelijksvideograaf bent, een creatief coach of interieurarchitect – het soort branche waarin mensen meerdere bedrijven benaderen en hen een aantal vragen stellen.

Met wie gaat de consument uiteindelijk in zee? Juist
👉 Degene die vlot reageert, behulpzaam is en een persoonlijke connectie legt.

Er zijn geweldige tools op de markt die je hiermee helpen.

Slimme, betaalbare software die je integreert met je WordPress website. Je creëert er geautomatiseerde maar authentieke ervaringen mee.

In dit artikel laat ik je mijn favorieten zien. Ik bespreek ze in de meest simpele vorm – voor contactaanvragen (of het plannen van online afspraken).

Zou het niet mooi zijn om van dit belangrijke moment de ultieme persoonlijke ervaring te maken?

Geïnteresseerde potentiële klanten zullen zich extra speciaal voelen en onder de indruk zijn van je professionele maar o zo persoonlijke aanpak.

Wanneer je dit proces stroomlijnt, onderscheidt je jezelf al van 80% van je concurrenten.

Maak een goede indruk

Stel: jij bent een potentiële klant. Je komt op die website van een concurrent terecht en je bent enthousiast over wat diegene te bieden heeft. Maar je hebt nog enkele vragen. En natuurlijk wil je diegene graag persoonlijk spreken om voelen of het klikt.

Dus je gaat naar de contactpagina. Die is een tikkeltje saai: niet meer dan een simpel contactformulier met social media buttons (hallo leuke portetfoto, waar ben je?!).

Vol energie tik je jouw bericht – eindelijk.. de eerste stap is gezet.

Je klikt op verzenden, BOOOOM..!! Waarop er een mededeling verschijnt: “Bedankt, het bericht is ontvangen en wordt spoedig opgevolgd.”

Fijn om te horen natuurlijk dat je bericht is aangekomen, maar het is ook wat droog en haalt het enthousiasme weg uit dit belangrijke moment. Dat kan beter!

Terug naar jouw (toekomstige) website…
👉 Wat ga jij doen om je potentiële klant blij te verrassen?

Nogmaals: Dit is iemand die staat te popelen om van je te horen!

Zou het niet mooi zijn als je jouw enthousiaste potentiële klant alvast ‘hallo’ zegt in een videobericht met daarbij een link naar handige, relevante informatie? 💡

Die persoonlijke connectie kun je al maken op de contactpagina zelf. Bijvoorbeeld met een mooie, persoonlijke portretfoto.

En met tools als Sendspark en Videoask neem je in een handomdraai een videoboodschap op. Door middel van een bijgeleverde embed code plaats je de video vervolgens op je contactpagina – supersimpel.

Maar waar ‘ie echt niet mag ontbreken is je succespagina

De kracht van een succespagina

Met een slim contactformulier kun je na verzending van het bericht een succespagina tonen: een ‘verborgen’ webpagina die onderdeel is van je website.

Daarmee laat je weten dat het bericht ontvangen is.

Dat niet alleen, je kunt er dus ook een videoboodschap plaatsen en relevante informatie geven.

Geef bijvoorbeeld antwoorden op veelgestelde vragen, en link naar je prijsbrochure of een handig blog artikel.

Op die manier leg je niet alleen een persoonlijke connectie, je bent ook behulpzaam.

Je kunt zelfs meerdere succespagina’s creëren. Handig wanneer je wilt opvolgen met specifieke informatie gebaseerd op het antwoord van een meerkeuzevraag in het contactformulier.

Wees een beetje sluw…

Door een meerkeuzevraag op te nemen in het contactformulier kun je op de succespagina dus heel gericht opvolgen met een relevante boodschap en informatie.

Zo zet je het contactformulier tactisch in. Je kunt ook een specifieke open vraag stellen, zoals “wat is je trouwlocatie?“. Daar kun je vervolgens op inhaken wanneer je diegene een bericht terugstuurt of een belletje geeft.

Ta-daa! Voor je nieuwe contact voelt dat als magie. Het lijkt alsof je elkaar al kent – ook al heeft diegene je zelf de trouwlocatie doorgegeven. En dat maakt het vertrouwt en speciaal. 🪄

Zo maak je slim gebruik van het contactmoment.

Direct opvolgen, zonder dat het je extra tijd kost

Pak het moment!

Die enthousiaste potentiële klant is al onder de indruk van je persoonlijke videoboodschap op de succespagina en je behulpzame blog artikel met handige informatie.

Wanneer je vervolgens ook nog eens direct opvolgt per e-mail – met een link naar je prijsbrochure of andere relevante informatie – laat je een attente, professionele indruk achter.

Door e-mail marketing software aan je contactformulier te koppelen gaat dit geheel automatisch. Je kunt het bericht personaliseren door dynamische content op te nemen in je autoresponder.

Bijvoorbeeld door de ingevulde voornaam uit het contactformulier op te nemen als dynamisch veld in je antwoord. En een bepaald antwoord van een meerkeuzevraag:

Hi [ Vera en Jonas ], ik zie dat jullie interesse hebben in onze [ bruidspakketten ], ik licht ze graag toe in ons gesprek.

Voor nu link ik naar onze digitale brochure, waarmee jullie je alvast kunnen oriënteren op de verschillende mogelijkheden. Ook vind je er een video waarin ik mijn werkwijze uitleg.

Een warme groet,

Evert & Michelle, EM fotografie

De gratis versie van Mailerlite is hiervoor geschikt. Wil je het personaliseren écht effectief gaan inzetten en je marketing naar een hoger plan tillen? Dan raad ik ActiveCampaign aan.

Voor ongeveer €100 per jaar (het goedkoopste Lite abonnement) heb je dan één van de meest krachtige e-mail marketing software in handen. Je kunt er uitgebreide funnels mee bouwen.

ActiveCampaign heeft een Nederlandse variant, MailBlue.

Slimme, interactieve formulieren voor contact aanvragen (en meer)

Voor dit soort dingen heb je wel wat meer nodig dan het basic Divi contactformulier of Contact Form 7.

Mijn favoriete software is Fluent Forms (PRO). Je creëert er slimme, interactieve formulieren mee.

Het is zo flexibel en krachtig dat je er naast contactformulieren ook enquêtes, conversationele formulieren, online betalingen, quizzes en calculaties mee kan maken (handig om prijsopties te berekenen). Multi-inzetbaar dus!

Het is naar mijn mening het beste formulier in zijn soort. Daarom voorzie ik alle websites die ik maak standaard van de gratis versie – prima voor een basic contactformulier.

Met de (betaalde) PRO versie heb je écht een krachtpatser in huis. Fluent Forms RPO is opgenomen in mijn Service Plan voor website onderhoud. Voorzie ik in het onderhoud van jouw website dan krijg je de PRO versie er dus bij – zonder extra kosten.

Je beschikt dan over alle functies en je licentie is onderdeel van het Service Plan. Je hoeft het dus niet apart aan te schaffen.

VIP ervaring voor potentiële droomklanten

De ene contactaanvraag is de andere niet. Heb je een bericht ontvangen van een iemand waar je dolgraag mee wilt werken? Of heeft iemand een afspraak met je geboekt? Dan wil je graag extra impact maken.

Niks kan op tegen een videoboodschap die je speciaal voor deze gelegenheid maakt. Je valt gegarandeerd op! Je droomklant zal blij verrast zijn en zich heel speciaal voelen. Ik gebruik hiervoor de slimme software van Bonjoro.

De boodschap zelf moet je natuurlijk wel telkens opnieuw maken, dat maakt het zo speciaal.

Wel kun je er met de e-mail marketing software van Active Campaign (MailBlue) voor zorgen dat je een seintje krijgt zodra er een droomklant contact met je opneemt.

Maak het zo simpel mogelijk: biedt diverse opties voor contact!

Wil je de drempel om contact op te nemen zo laag mogelijk houden en meerder contactopties bieden? Dan is Boei ideaal.

Met deze widget kunnen geïnteresseerden contact opnemen via hun favoriete kanaal. En dat kan een groot verschil betekenen in contactaanvragen.

Je plaats de widget boven- of onderin je webpagina’s van keuze en koppelt het aan de gewenste kanalen: Messenger, WhatsApp, je contactformulier, online agenda, Twitter, Skype… en dit zijn nog maar enkele van de vele mogelijkheden.

Je kunt zelfs een ‘Bel me terug’ optie opnemen, een Google maps routeplanner en nieuwsbrief aanmelding!

Omdat het geen live chat is, kun je reageren zodra jij tijd hebt. Op die manier kun je het gesprek gaande houden nadat mensen je website hebben verlaten. De widget is zodanig in te stellen dat ‘ie alleen zichtbaar is op bepaalde tijden.

Ook Boei is opgenomen in mijn Service Plan voor website onderhoud.

👋 Wil je potentiële klanten ook verrassen met een geautomatiseerde VIP follow-up?

Ik help je graag kiezen tussen mijn favoriete e-mail marketing platformen: MailerLite en ActiveCampaign (MailBlue).

👩‍💻 Heb je een Divi website en wil je graag dat ik je ermee help? Ik bied Divi expert hulp aan en kan het hele proces voor je bouwen.

Ciao,
IK BEN LAYLA

WordPress webdesigner
& Divi specialist

#creatiefondernemer
#storyteller
#website
#landingspagina
#webshop
#blog
#seo
#emailmarketing
#automatisering