WAUW bezoekers met een oogverblindend portfolio

Iedere storyteller, artiest of creator heeft een portfolio nodig en één galerij of showreel met absolute aandachtstrekkers. Het moet je aller- allerbeste werk zijn.

Ben je fotograaf? Een fotogalerij met twintig tot dertig topfoto’s is ideaal.

Acteur/filmmaker/videograaf? Een showreel met 5 tot 10 fragmenten geeft een goede indruk van jouw stijl en expertise.

Architect of interieurontwerper? Een projectpagina met 5 tot 10 projecten geeft een goed beeld van jouw aanpak en wat je kunt leveren.

Zo’n galerij, projectpagina of showreel toont niet alleen jouw stijl, je maakt het bezoekers ook makkelijk om je werk te delen met anderen. Wat van pas komt wanneer iemand je wil aanbevelen aan iemand anders.

Zorg er dus voor dat je galerij of showreel op een duidelijke, logische plek getoond wordt.

Neem je projectpagina op in het hoofdmenu en vermeld de 2-3 projecten waar je het meest trots op bent (en graag meer van wilt) op de homepage; geef ze een prominente plek.

Laat bezoekers niet eindeloos scrollen door blogposts of verschillende pagina’s doorklikken om bij je galerij en projecten te komen. Zodra mensen er te veel naar moeten zoeken raak je ze kwijt (en zie je ze nooit meer terug).

Kill your darlings

Natuurlijk maakt jouw werk door de jaren heen een ontwikkeling door. Hou je galerij en portfolio dus actueel.

Niet alleen door nieuw materiaal toe te voegen, maar vooral door je portfolio voortdurend kritisch te bekijken en werk te schrappen. Oude favorieten loslaten kan lastig zijn, maar wees meedogenloos en zorg voor consistentie in stijl en kwaliteit.

Benadruk waarin jouw werk of werkwijze zich onderscheid van anderen.

Concentreer je je bijvoorbeeld op een bepaalde niche? Zorg dan dat je portfolio dit weerspiegelt. Wees niet bang om specifiek te zijn: je zult als een specialist worden gezien en meer van dit soort opdrachten krijgen.

Wat je ook schiet: probeer het in themagebieden te verdelen (bijv. voorbereiding, de huwelijksceremonie, toespraken enz.) en zorg ervoor dat deze allemaal vertegenwoordigd zijn, zodanig geordend dat het een logisch verhaal vertelt.

Je portfolio spreekt niet voor zichzelf!

Je portfolio is ook een geweldige kans om nóg meer aantrekkingskracht uit te oefenen op je ideale klant.

Je werk spreekt niet voor zich. Geef het context en verbind op een persoonlijke en betekenisvolle manier.

Je wil dat mensen weten wat uniek is aan jou en wat je drijft in je werk. Zo verdiep je de connectie met je bezoeker en spreek je droomklanten aan. Deel je persoonlijke verhaal, passies en dromen en toon voor wie jij de juiste match bent.

Dat kun je doen door je werk van persoonlijke quotes te voorzien en citaten van klanten.

Je kunt ook verwijzen naar twee of drie relevante blogartikelen, die je zodanig selecteert dat ze de niche(s) laten zien waarin jíj geïnteresseerd bent en in uitblinkt. Dit kan ook wonderen doen voor je vindbaarheid in Google (SEO).

Voeg er nog enkele testimonials van tevreden klanten aan toe om het geheel extra kracht bij te zetten.

Met dit kant-en-klare testimonial formulier kun je vandaag nog aanbevelingen ontvangen van je klanten!

Artikel delen

ciao, ik ben

LAYLA

WORDPRESS WEBDESIGNER & DIVI SPECIALIST