Bloggen voor je bedrijf werkt, mits je de juiste contentstrategie hebt

Maak jij al gebruik van je blog? Het is een heel belangrijk en krachtige tool binnen mijn bedrijf.

1. Door mijn blog hoef ik niet telkens dezelfde vragen te beantwoorden.

Ik link simpelweg naar het specifieke blogartikel, waarin ik advies geef of laat zien hoe iets werkt. Dit bespaart me wekelijks heel wat kostbare tijd.

Mensen lezen het artikel waarin ik uitgebreid op de vraag in ga, of ze kijken een video met uitleg. Het helpt hen op weg en ze zien mijn gratis weggever, waarvoor ze zich kunnen inschrijven om nog meer waardevolle informatie over het onderwerp te ontvangen. 

2. Via mijn blog deel ik mijn ervaringen en kennis.

Het geeft me de mogelijkheid om een specifiek onderwerp uit te diepen. Iets waarvoor geen ruimte is op de hoofdpagina’s van mijn website.

Ik laat ermee zien hoe ik creatieve ondernemers kan helpen. Zo positioneer ik mijzelf als een expert in deze niche en onderscheid ik me van andere websitebouwers.

3. Het boost mijn zichtbaarheid in Google en ik rank gevarieerder.

Met sommige blogartikelen sta ik op de eerste pagina in zoekresultaten, waardoor droomklanten me beter kunnen vinden.

4. Het helpt me met het groeien van mijn e-maillijst. 

Een ander belangrijke tool binnen mijn bedrijf, want een zakelijke relatie aangaan met elkaar start met verbinden.

Mensen lezen mijn artikelen en zien mijn gratis weggever met relevante tips. Ze schrijven zich in om de weggever te ontvangen en komen op mijn e-maillijst terecht, waarna ik enkele follow-up e-mails toestuur met waardevolle informatie die hen verder helpt.

Zo krijgen mensen een goed beeld van wat ik voor hen kan beteken. Geïnteresseerden die meer willen weten en interesse hebben in een samenwerking kunnen vervolgens een gratis consult boeken. 

Niet iedereen zal daar meteen aan toe zijn of mijn hulp nodig hebben en dat is prima. Mijn e-mail marketing software is slim en zodanig afgesteld dat het signaleert of mijn boodschappen nog gewaardeerd worden. Bij geen interesse worden de berichten na verloop van tijd automatisch stopgezet.

5. Mijn blog staat niet op zichzelf, het is onderdeel van al mijn marketing activiteiten.

Die vullen elkaar aan. In mijn blog artikel kan ik dieper ingaan op een bepaald social media bericht.

En reacties op social media geven me input voor het blog artikel of de video tutorial met uitleg.

???? Nu denk je misschien “maar ik heb het al zo druk, ik heb simpelweg geen tijd om blogs te schrijven”.

Goed nieuws: je hoeft helemaal niet iedere week een nieuw blog artikel eruit te knallen. Sterker nog: je hebt slechts enkele kernartikelen nodig met steengoede inhoud die aansluiten bij jouw droomklant en geoptimaliseerd zijn voor Google (SEO). 

Wanneer je consistent eens per twee weken of maandelijks een kwalitatief goed blog artikel schrijft dan ben je op de goede weg. Google houdt namelijk van goede, verse content.

En op lange termijn levert het bloggen je dus ook veel tijdwinst op, zie punt 1 en 2 hierboven.  

????Maar ik heb geen idee waar ik over moet bloggen. Alles is al beschreven door anderen”. 

Wederom goed nieuws: Dat maakt helemaal niks uit! Het gaat erom dat jij jouw expertise toont, zodat je doelgroep ziet dat jij de juiste persoon bent voor hen. 

???? Jamaar.. Ik ben goed met beeld, niet met tekst! Ik lijd aan chronisch writers block zodra ik content moet produceren voor mijn eigen bedrijf. En ALS ik wat schrijf dan maak ik het niet af omdat ik veel te perfectionistisch ben!!” 

Heel herkenbaar. Toch moet dat je niet weerhouden.

Ik had precies hetzelfde toen ik startte met bloggen. Laten we zeggen dat het niet meteen een succes was. En daar heb ik veel van geleerd. 

Want toen ik nauwelijks resultaat zag van mijn inspanningen moest ik uitzoeken wat ik verkeerd deed. Bloggen wèrkt namelijk, je moet het alleen wel op de juiste manier doen.

Inmiddels heb ik het bloggen aardig onder de knie en ik help je graag met een goede start van jouw blog.

En dan bedoel ik niet alleen een mooie blogomgeving bouwen in de huisstijl van je Divi website: we kunnen samen aan de slag met het neerzetten van je kernartikelen.

Handig als je net dat duwtje in de rug nodig hebt en graag meteen goed van start gaat, met relevante artikelen die SEO proof zijn.

Klinkt goed? Lees hoe ik je kan helpen om te bloggen met impact!

Artikel delen

ciao, ik ben

LAYLA

WORDPRESS WEBDESIGNER & DIVI SPECIALIST

terug naar: