Responsive webdesign: je website past zich aan verschillende schermgroottes aan

Je WordPress Divi website is responsief: het past zich automatisch aan verschillende schermgroottes aan. Op die manier ziet jouw website er altijd goed uit, of je ‘m nu op laptop, tablet of smartphone bekijkt.

Dat geldt niet alleen voor het design van je site, maar ook voor de inhoud. Bepaalde content (teksten, afbeeldingen, video) kan onzichtbaar gemaakt zijn op smartphone.

Dit doe ik bewust – vanwege de gebruikerservaring. Die drie afbeeldingen en vier testimonials bij je workshop zijn super waardevol, maar wanneer je ze op smartphone bekijkt is het toch wel heel veel scrollen… Dat kan een goede reden zijn om op smartphone slechts één afbeelding te tonen en twee van je allerbeste testimonials.

Het kan ook dat de website zo gebouwd is dat je ander soort content ziet op smartphone dan op desktop en tablet.

Als je teksten en afbeeldingen gaat updaten dan moet je hier dus rekening mee houden! 

Responsive design, let op het volgende:

👉 Aan de voorkant van je pagina (visual builder) zijn dit soort bouwblokken visueel te onderscheiden doordat er een filter overheen zit.

Afhankelijk vanuit welke Divi schermmodus je kijkt (Divi desktop, Divi tablet of Divi smartphone weergave) wordt het bouwblok wel of niet helder (= zichtbaar op dat desbetreffende scherm).

Over het algemeen zal ik geen aparte bouwblokken creëren voor verschillende apparaten, omdat dit gedupliceerde content oplevert (wat je ranking in Google negatief kan beïnvloeden) en gewoon erg onhandig is qua updaten.

Waar nodig, codeer een bouwblok zodanig dat het zich optimaal aanpast aan verschillende schermgroottes.

Artikel delen

ciao, ik ben

LAYLA

WORDPRESS WEBDESIGNER & DIVI SPECIALIST

keer terug naar de

HANDLEIDING

terug & verder