Optimale afbeeldingsformaten voor WordPress en Divi

Het “perfecte Divi formaat” voor alle afbeeldingen op iedere Divi website bestaat niet. Elk website design is immers anders.

Er zijn wel standaardregels wat verhoudingen en afmetingen betreft die ervoor zorgen dat afbeeldingen en foto’s passen in je website lay-out.

Let er goed op. Het is van invloed op de snelheid van je website, de kwaliteit van je afbeeldingen en foto’s, en SEO (zoekmachine optimalisatie).

Ik geef je enkele algemene richtlijnen.

Houdt deze ‘gouden regels’ aan:

???? De langste zijde van een afbeelding is bepalend. De afmeting van de andere zijde volgt automatisch uit de aspect ratio.

???? Gebruik in de regel .jpg voor afbeeldingen en foto’s en maak spaarzaam gebruik van .png bestanden: gebruik deze uitsluitend voor logo’s en grafisch artwork met transparante achtergrond.

???? Afbeeldingen die de volle breedte van de pagina beslaan (zoals een homepage header): 2560px breed en max 450kb.

???? Foto’s in een grid fotogallerij / met lightbox: 1200px aan de langste zijde en max. 250kb (Dus 1200x800px (landschap) of 800×1200 (portret)).

???? Uitgelichte afbeeldingen in blogartikel: kies een landschapsfoto (horizontaal) die al in je mediabibliotheek staat en minimaal 800 pixels breed is.

???? Alle andere afbeeldingen geef je aan de langste zijde de maximale breedte die is ingesteld voor jouw web pagina’s. In de meeste gevallen is dit 1080px of 1200px. Je vindt dit terug in het document wat ik je geef bij oplevering van je website.

Probeer de afbeeldingen zo licht mogelijk te houden; liefst onder 100kb, maar max. 250kb.

Door iedere afbeelding de optimale afmetingen te geven en te comprimeren zul je binnen het max KB blijven.

Foto’s / afbeeldingen comprimeren doe je zo.

Artikel delen

ciao, ik ben

LAYLA

WORDPRESS WEBDESIGNER & DIVI SPECIALIST

keer terug naar de

HANDLEIDING

terug & verder