Met dit slimme WordPress contactformulier laat je een geweldige eerste indruk achter ✨

De contactpagina… wellicht niet het meest ‘sexy’ onderdeel van je website, maar o zo belangrijk!

Iemand is geïnteresseerd in jouw aanbod en heeft besloten je te contacten. Dit is hét moment om die eerste ervaring met jou onvergetelijk te maken.

Dit is ook het moment dat jouw nieuwe contact het meest enthousiast is om van je te horen en meer van je te zien.

Wees dus uitnodigend, zorg voor een soepele follow-up en maak het… persoonlijk.

Cruciaal hierbij is het soort contactformulier wat je kiest.

Veel mensen gebruiken het standaard Divi contact formulier of Contact Form 7. Gratis contactformulieren die een solide reputatie hebben opgebouwd. Toch zijn dit NIET de beste opties:

???? Deze formulieren maken geen logboek met inzendingen. Daardoor kun je niet achterhalen wie contact met je heeft opgenomen zodra je problemen hebt met e-mail ontvangst (jawel, dat komt vaker voor dan je denkt).

Wanneer je het Divi contactformulier gebruikt dan is er overigens een betaalde plugin beschikbaar die dit voor je oplost.

???? Je kunt met Contactform 7 en het Divi formulier helaas ook geen ingevulde gegevens vertonen op de bedankpagina waar je naar redirect. Dat is jammer, want iemand aanspreken met hun voornaam wanneer je hen bedankt voor hun bericht of aanmelding maakt het een stuk persoonlijker.

???? Met deze basic contactformulieren kun je weliswaar een koppeling maken met je e-mail marketing software – zodat je nieuwe contact met naam en e-mail toegevoegd wordt aan je contactenlijst – maar overige gegevens die je contact ingeeft worden niet doorgespeeld. Ook kun je geen label (tag) toevoegen.

En dat laatste is echt een gemis, want het stelt je niet in staat om contacten nauwkeurig te segmenteren of om overige info op te nemen in je geautomatiseerde berichten.

Je kunt dus niet de dienst of locatie waarin diegene geïnteresseerd is opnemen op de bedankpagina en in je geautomatiseerde follow-up e-mails.

En dat maakt het verschil. Een e-mail bericht in je inbox met als titel: ‘Hi Layla, bedankt voor je interesse in onze studioshoot te Rotterdam’ is natuurlijk veel pakkender dan een ‘Bedankt, je aanvraag is ontvangen’.

Fluent Forms: het slimme contactformulier met superkrachten

Slimme WordPress contactformulieren als Fluent Forms (mijn favoriet) lossen dit allemaal voor je op en kunnen zelfs meer…

✔️ Ze bewaren alle inzendingen – totdat jij ze verwijdert, of het formulier zodanig instelt dat inzendingen automatisch na een x aantal dagen worden gewist. Je kunt ze inzien via je WordPress Dashboard.

✔️ Ze voegen niet alleen het nieuwe contact toe aan de contactlijst van je e-mail marketing software, maar kunnen ook het contact van een tag (label) voorzien en overige ingevulde informatie doorspelen, waardoor je het kunt verwerken in je autoresponder en andere vervolgberichten.

✔️ Ook kun je er de bedankpagina mee personaliseren door info uit een formulierveld in de pagina op te nemen – bijv. de voornaam en het soort dienst waar je contact interesse in heeft.

Voorzie je het formulier van een meerkeuzevraag dan kun je opvolgen met een specifieke succespagina die info bevat wat op die keuze aansluit.

Op die manier kun je dus verschillende bedankpagina’s creëren met relevante info – next level personaliseren!

En dat voelt voor jouw contact een beetje magisch ✨ alsof jullie elkaar al kennen en jij precies weet wat diegene nodig heeft.

Wanneer jij nuttige informatie stuurt via een autoresponder – zoals een prijsbrochure of een relevant videobericht – dan zal je nieuwe contact blij verrast zijn en de snelle opvolging zeer op prijs stellen.

Je maakt niet alleen direct een profi indruk, het haalt een heleboel druk weg bij jou om direct te reageren. Én je onderscheid jezelf van al die concurrenten die geen speciale aandacht geven aan het contactmoment. Win – win!

Iedere site die ik oplever wordt met daarom zo’n slim contactformulier voorzien.

Maar met Fluent Forms kun je veel meer…

Fluent Forms, veel meer dan alleen een simpel contactformulier

Je Fluent Form formulier is super flexibel, heel makkelijk in gebruik en kun je voor van alles inzetten, bijvoorbeeld:

⭐ Quizzen

⭐ Prijscalculatie

⭐ Conversationele formulieren a la Typeform

⭐ Simpele online betalingen en donaties

⭐ Intake en inschrijfformulieren

⭐ Het verkrijgen van reviews en feedback

⭐ Enquêtes

En al die info kun je laten stroomlijnen met je email marketing software (zoals Mailblue / ActiveCampaign en Mailerlite), waardoor je enorm veel handmatige communicatiewerk kunt automatiseren ????

Voor deze geavanceerde functies heb je de (betaalde) PRO versie nodig. Goed nieuws: de licentie hiervoor t.w.v. $244 zit standaard inbegrepen in mijn Service Plan voor technisch website onderhoud.

MEER HANDIGE WEBSITE TIPS:

✒️ De ‘persoonlijke-klik’ funnel die elke creatieve bedrijfswebsite nodig heeft

✒️ Zo schrijf je pakkende webteksten die jouw droomklant recht in het hart raken

Artikel delen

ciao, ik ben

LAYLA

WORDPRESS WEBDESIGNER & DIVI SPECIALIST

terug naar: