Genereer meer traffic naar je website
Bloggen is dé manier om je vindbaarheid in Google te verbeteren
Mits je het vanuit de juiste strategie doet.
Ik voeg een blogfunctie toe en creëer een dynamisch template voor je blogartikelen. Geheel in de huisstijl van jouw website.
Heb je al een blog? Dan nemen we deze onder de loep. We bespreken hoe je het blog nog effectiever kunt gaan inzetten.
Vervolgens laat ik je zien hoe je strategisch blogt, zodat je:
jouw Google ranking verbetert en je nog beter en diverser gevonden wordt door jouw publiek
als expert wordt gezien in jouw vakgebied
jouw relatie met droomklanten verdiept en vertrouwen opbouwt
de interactie op je website vergroot
geen tijd om te bloggen?
Het gaat allereerst om de kwaliteit van je blogartikelen; niet de hoeveelheid.
Wat als je jouw blog zo kunt inzetten dat het je nauwelijks extra tijd kost? Dit gaan we doen:
Samen creëren we jouw kernartikelen en blogstrategie. Vervolgens kun je zelf - vanuit die persoonlijke strategie - meer waardevolle content produceren. Wekelijks, eens per twee weken of maandelijks.
Ik toon hoe je de blogartikelen zo opbouwt dat je bezoekers aanzet tot actie en je beter gaat ranken (SEO). En ik laat zien hoe je content kunt hergebruiken op social media, je podcast en je gratis weggever.
Je doet blog ideeën op en ik lever o.b.v. SEO research relevante zoektermen aan waarmee je blogartikelen kunt schrijven die je ranking verbeteren en aansluiten bij het zoekgedrag van jouw doelgroep en hun behoeften.
Voor wie gaat bloggen met impact het verschil maken?
jij:
je wil beter/diverser gevonden worden in Google
je wil jezelf profileren als expert in jouw vakgebied
je hebt een WordPress website
je hoeft geen kennis van SEO te hebben, wel interesse!
Bloggen met Impact
excl. ontwerp & bouw van je blog
BLOGGEN MET IMPACT: SAMEN
JE GAAT – MET MIJN HULP – SEO PROOF (KERN)ARTIKELEN SCHRIJVEN VOOR JOUW PUBLIEK
Bloggen met Impact Insiders Blueprint, met:
???? Basiskennis om beter en gevarieerder te ranken in Google met blogartikelen.
???? Uitleg hoe je inzichten uit Google Search Console kunt inzetten om beter te gaan ranken.
???? Schrijftips waarmee writers-block voorgoed vaarwel zegt en persoonlijke teksten produceert die resoneren met jouw publiek.
???? Checklists die je kunt gebruiken om je artikelen te optimaliseren voor zowel je bezoekers als Google.
EERSTE KWARTAAL:
SEO audit van je website: een combi van technische elementen, structuur en pagina optimalisaties die de zoekprestaties beïnvloeden.
SEO rapportage van je huidige ranking in Google (nulmeting) en doorlopend maandelijkse monitoring van je ranking in Google.
Drie werksessies ter voorbereiding.
Praktische opdrachten, zodat je doelgericht aan het werk gaat en mij van input voorziet die ik nodig heb voor het SEO zoektermenonderzoek.
SEO research & implementatie plan voor Google zoekmachine optimalisatie.
Maandelijks een 25 minuten Impact gesprek waarin we de blog- en marketingstrategie voor komende weken afstemmen.
Ik geef iedere 2 weken feedback op een geschreven blogartikel.
Maandelijks tot 20 zoekwoorden/-termen waarmee je een tweetal nieuw te schrijven (of reeds geschreven) blogartikelen kunt optimaliseren.
MAANDELIJKS:
Maandelijkse monitoring van je ranking in Google.
Eerste kwartaal: zo werkt het
WERKSESSIES, NULMETING EN WEBSITE & SEO AUDIT
We starten met een Zoom werksessie waarin ik je strategische vragen stel waardoor ik meer te weten kom over jouw bedrijf, je doelgroep(en) en jouw doelstellingen met je blog. Dit helpt bij het ontwikkelen van je contentstrategie.
Voorafgaand aan het gesprek bekijk ik je huidige website en noteer verbeterpunten op het gebied van SEO en de gebruikservaring. Dit is een mix van evt. technische verbeterpunten, pagina SEO en verbeteringen qua structuur en gebruiksvriendelijkheid (zodat mensen langer op jouw website doorbrengen en de gewenste actie nemen). Ik let daarbij dus ook op conversie, zodat je bezoekers omzet tot e-mail contacten en kopers. We bespreken dit tijdens de eerste werksessie.
Vervolgens verricht ik zoektermenonderzoek – waarvoor je input aanlevert via een voorbereidende opdracht. Op basis hiervan werk ik jouw contentstrategie uit voor het eerste kwartaal, met aanbevelingen over content die je gaat maken waarmee je je positie in Google verbetert. We bespreken dit tijdens de tweede werksessie, waarna je aan de slag gaat.
EERSTE (KERN)ARTIKEL SCHRIJVEN
Je schrijft je eerste (kern)artikel waarop ik feedback geef. Je schrijft deze aan de hand van de aangeleverde zoektermen en werksheets, waarin ik laat zien hoe je jouw artikel optimaliseert voor zowel Google als je bezoekers en droomklanten.
Heb je eerder al blogartikelen geschreven? Dan ontvang je mijn hulp bij het (her)schrijven van je webteksten
Een derde werksessie volgt, deze vullen we in op basis van wat op dat moment toelichting behoeft en aandacht of verdieping verdient; dit verschilt per persoon/bedrijf. Dit gebeurt allemaal in de eerste 4-5 weken.
NIEUWE (KERN)ARTIKELEN EN MONITORING
Vervolgens check ik iedere 2 weken bij je in. Ik geef daarbij feedback op wat je op dat moment geschreven hebt en geef je een oppepper als je vastloopt.
Vervolgmaanden: zo bijven we jouw ranking doorlopend verbeteren
Iedere maand We starten met een Zoom werksessie waarin ik je strategische vragen stel waardoor ik meer te weten kom over jouw bedrijf, je doelgroep(en) en jouw doelstellingen met je blog. Dit helpt bij het ontwikkelen van je contentstrategie.
Ik doe zoekwoordenonderzoek – waarvoor je input aanlevert via een voorbereidende opdracht. Vervolgens werk ik jouw contentstrategie voor de komende 3 maanden uit (met aanbevelingen over welke content je moet schrijven). Ik stuur je deze toe, samen met de aanbevelingen over de inhoud die je gaat maken. We bespreken dit tijdens een werksessie, waarna je aan de slag gaat. Dit gebeurt allemaal in de eerste maand.
Je schrijft je eerste (kern)artikel waarop ik feedback geef. Je schrijft deze aan de hand van werksheets, waarin ik laat zien hoe je jouw artikel optimaliseert voor zowel Google als je bezoekers en droomklanten.
✔️ Mijn hulp bij het redigeren / (her)schrijven van je webteksten
€ 990,-
vervolgmaanden: €185,- ex btw p. mnd.
veelgestelde
VRAGEN
Hoeveel tijd moet ik hiervoor vrijspelen?
Dat hangt van een aantal dingen af. De één schrijft nu eenmaal makkelijker en sneller als dan de ander, wat ook weer te maken heeft met hoe goed jij de doelgroep kent en of je al artikelen hebt geschreven of van nul begint.
De eerste 2 – 3 maanden zullen intensiever zijn dan eventuele vervolgmaanden. We starten op, wat nu eenmaal extra tijd vraagt. We plannen werksessies, ik geef je enkele praktische opdrachten en ik vraag je om de Blueprint door te nemen.
Na die opstartperiode zul je merken dat je een routine hebt opgebouwd en dat het schrijven steeds makkelijker wordt. Afhankelijk van jouw ambities zul je merken dat je minder uren hoeft in te ruimen voor het creëren van je content, of dat je meer nieuwe content kunt maken binnen de tijd die je er al aan besteedde.
In ieder geval zal de content die je maakt niet meer ad-hoc zijn. Je gaat doelgericht, vanuit jouw persoonlijke contentstrategie aan de slag en de content die je voor je blog creëert kan worden hergebruikt op je socials – dus je vangt twee vliegen in één klap!
Is er een minimale looptijd?
Ja, maar geen enorme. Je gaat een minimaal commitment aan van drie maanden. Er is heel veel opstartwerk aan mijn kant, met name in de eerste twee maanden, vandaar dat een hoger tarief geldt in het eerste kwartaal.
De looptijd is daarnaast nodig voor het schrijven van je (kern)artikelen en om voldoende inhoud te creëren waarmee je het verschil maakt. Google houdt immers van regelmatige, verse content.
Ook kunnen we op die manier je ranking goed monitoren. Je ziet namelijk niet van de ene op de andere dag resultaat. Daar is wat tijd en een minimale hoeveelheid verse content voor nodig, zodat het Google algoritme het goed kan verwerken.
Hoe snel kan ik resultaat verwachten?
SEO is een geheel aan verschillende dingen wat in principe al start voordat je een site bouwt.
Het is namelijk veel makkelijker om aan je ranking te werken als je dit doet vanuit een website met solide SEO basis, dan wanneer je een website aan moeten passen die al langere tijd draait met een slechte (of geen) SEO-strategie.
Wanneer er een gezonde basis ligt dan kun je al binnen 1 à 2 weken resultaten zien met een artikel. Ik toon hoe je het indexeringsproces door Google kunt versnellen.
Ik kan dus vooraf geen specifieke garanties bieden qua resultaten/ranking in Google, maar ik leer je ‘good practises’ toe te passen waarmee we er alles aan doen om de ranking van je site te versterken en uit te breiden.
Ga ik door jouw SEO research ook echt op pagina 1 ranken in Google?
SEO is een geheel aan verschillende dingen wat in principe al start voordat je een site bouwt.
Het is namelijk veel makkelijker om aan je ranking te werken als je dit doet vanuit een website met solide SEO basis, dan wanneer je een website aan moeten passen die al langere tijd draait met een slechte (of geen) SEO-strategie.
Heb ik jouw site gebouwd dan zit je site technisch goed in elkaar – daarmee heb je inclusief SEO research
Hoe goed je daadwerkelijk gaat ranken is vervolgens ook afhankelijk van wat concurrenten doen op het gebied van SEO, het Google algoritme (wat voortdurend updates krijgt), relevante links die je (al dan niet) vergaart naar je site, etc.
De resultaten uit die research voer ik door in de structuur van je site, in je teksten, afbeeldingen, je menu, footer, links… Kortom: we optimaliseren jouw pagina’s en site bewust voor ranking in Google op relevante zoektermen.
Op die manier geven we jouw site een goede SEO start – en dat is belangrijk als je straks gevonden wilt worden in Google. Het is namelijk veel makkelijker om aan je ranking te werken als je dit doet vanuit een solide basis, dan wanneer je een website aan moeten passen die al langere tijd draait met een slechte (of geen) SEO-strategie.
Hoe goed je daadwerkelijk gaat ranken is vervolgens ook afhankelijk van wat concurrenten doen op het gebied van SEO, het Google algoritme (wat voortdurend updates krijgt), relevante links die je (al dan niet) vergaart naar je site, en… van jezelf.
Blijf je na oplevering van de website regelmatig waardevolle content creëren voor jouw publiek èn optimaliseer je dit voor relevante zoekopdrachten? Top! Dan zul je sneller resultaten zien dan wanneer je dat niet doet.
Ik kan dus vooraf geen specifieke garanties bieden qua resultaten/ranking in Google, maar ik doe er alles aan om jouw site (en jouzelf) een goede start te geven. Mijn SEO research helpt je een handje: je doet er ideeën mee op en je krijgt inzichten om blogartikelen te schrijven waarmee je jouw publiek bereikt en je ranking verder versterkt.
Moet ik hierin investeren of in betaalde advertenties?
De aantrekkingskracht van advertenties is natuurlijk dat je onmiddellijk resultaat ziet. Maar de advertentiemarkt is grillig. Advertenties worden niet goedkoper en je zult doorlopend moeten blijven investeren in ads wil je resultaat zien. Veel bedrijven hebben moeite om break-even te draaien op platforms zoals Facebook en Google.
In mijn optiek is het dan ook geen of-of vraag, maar een combi van beiden. De kracht van een website die organisch (zonder betaalde advertenties) goed scoort in Google, is dat zo’n goedscorend blogatikel jarenlang resultaat kan opleveren.
Help je met de inhoud van mijn artikelen?
SEO is een geheel aan verschillende dingen wat in principe al start voordat je een site bouwt.
Ik lever iedere website Google vriendelijk op: technisch goed gebouwd, een snelle laadtijd en inclusief een SEO plugin voor pagina-SEO. Maar dit wil niet zeggen dat je ook daadwerkelijk gaat ranken op zoektermen waarop jij gevonden wilt worden.
Dat is waar mijn SEO zoektermen research om de hoek komt kijken.
De resultaten uit die research voer ik door in de structuur van je site, in je teksten, afbeeldingen, je menu, footer, links… Kortom: we optimaliseren jouw pagina’s en site bewust voor ranking in Google op relevante zoektermen.
Op die manier geven we jouw site een goede SEO start – en dat is belangrijk als je straks gevonden wilt worden in Google. Het is namelijk veel makkelijker om aan je ranking te werken als je dit doet vanuit een solide basis, dan wanneer je een website aan moeten passen die al langere tijd draait met een slechte (of geen) SEO-strategie.
Hoe goed je daadwerkelijk gaat ranken is vervolgens ook afhankelijk van wat concurrenten doen op het gebied van SEO, het Google algoritme (wat voortdurend updates krijgt), relevante links die je (al dan niet) vergaart naar je site, en… van jezelf.
Blijf je na oplevering van de website regelmatig waardevolle content creëren voor jouw publiek èn optimaliseer je dit voor relevante zoekopdrachten? Top! Dan zul je sneller resultaten zien dan wanneer je dat niet doet.
Ik kan dus vooraf geen specifieke garanties bieden qua resultaten/ranking in Google, maar ik doe er alles aan om jouw site (en jouzelf) een goede start te geven. Mijn SEO research helpt je een handje: je doet er ideeën mee op en je krijgt inzichten om blogartikelen te schrijven waarmee je jouw publiek bereikt en je ranking verder versterkt.
Wat zijn kernartikelen?
Je kernartikelen zijn gericht op de pijlers van jouw producten / diensten en de kernzaken waarmee jij jouw droomklant kunt helpen. Ze worden geschreven met de klantreis in het achterhoofd en geoptimaliseerd voor SEO. Kernartikelen zijn meestal veel uitgebreider dan gewone blogartikelen, het creëren van deze artikelen kost dus meer tijd.
Ik heb een website maar nog geen blog. Met welke systemen implementeer je mijn blogfunctie?
Ik werk uitsluitend in WordPress met Divi en Kadence; hier ligt mijn expertise. Ik ken de systemen door en door waardoor ik kwaliteit kan leveren en snel kan bouwen.
Is jouw website met een ander systeem gemaakt? Dan kun je de blogfunctie beter laten inbouwen door iemand anders.